HREŽĎOVSKÝ GULÁŠ FEST

Majstrovstvá vo varení gulášu

 Občiansky výbor v Malých Chlievanoch v spolupráci so Stolnotenisovým klubom  Malé Chlievany, občanmi Malých Chlievan a pod záštitou primátora mesta a Mestského úradu Bánovce nad Bebravou   p o r i a d a    dňa  9. júna 2012, t.j. v sobotu v areáli Kultúrneho domu v Malých Chlievanoch  prvý ročník majstrovstiev vo varení gulášu s názvom  Hrežďovský Guláš Fest.

      Občiansky výbor touto cestou pozýva občanov mesta Bánovce nad Bebravou a širokého okolia,  občanov miest a obcí iných okresov a krajov, občanov zo zahraničia, aby sa zapojili do tejto súťaže a svojím umom dokázali navariť majstrovský guláš.

      Ďalej Občiansky výbor Malé Chlievany pozýva všetkých občanov, ktorí nebudú súťažiť, na kultúrno spoločenské podujatie spojené s príjemným posedením, podávaním kvalitného gulášu a občerstvenia, prehliadkou jednotlivých družstiev, ktoré budú súťažiť, tombolou,   s rôznymi atrakciami,   počas celého sobotňajšieho odpoludnia.

    Začiatok súťaže, ako aj začiatok podujatia je stanovený na 12,00 hod.

P R O P O Z Í C I E

Hlavný usporiadateľ  :       Občiansky výbor Malé Chlievany, STK M.Chlievany, občania z Malých Chlievan

Termín a čas konania :      9. júna 2012 od 10,00 hod.

Miesto konania             :       Areál Kultúrneho domu Malé Chlievany 

Záväzné prihlášky     :         Do 15. mája 2012 !!! (prihlášky sú na stránke OV   Malé Chlievany www.malechlievany.sk – priložený súbor Prihlaska.doc)

Vyplnené prihlášky doručte: Drevenica 69 (oproti kult.domu M. Chlievany), alebo MsÚ Bánovce n.B., č.dv. 20, Ing. Znášiková, alebo  e-mailom na adresu: .

Bdiel s rovnako vyplnenými údajmi ako v A diele si donesiete so sebou v deň súťaže.

Úhrada štartovného   : v hotovosti pri odovzdaní prihlášky v Drevenici 69 alebo u Ing. Znášikovej,

v prípade e-mailového prihlásenia  je možná úhrada poštovým poukazom na adresu Ľudovít Znášik, Lipová 2, Bánovce n.B. (v správe pre adresáta uveďte názov družstva z prihlášky) alebo prevodom z účtu na účet č. 1722344192/0200 (v správe pre prijímateľa uveďte názov družstva z prihlášky)         

Losovanie miesta        : Losovanie miesta varenia od 10,00 do 12,00 hod.

Miesto varenia             : Každé jedno družstvo bude samostatne oddelené   vyznačeným priestorom (páskou) s označením por.č. priestoru, rozmerov cca 5x5m ,

Zloženie družstva      : Najmenej 3 osoby, najviac 5 osôb,

Štartovné                      : 15,- Eur za jedno družstvo, do termínu záväznej prihlášky, po termíne 20,- Eur za  jedno družstvo (v prípade neúčasti sa štartovné nevracia),

Rozhodcovia               : Členovia občianskeho výboru, špičkoví kuchári,                                          predsedom špičkový kuchár iného okresu, počet                                            členov 6, predseda má 2 hlasy,

Hlavné kritériá varenia :

–    každé družstvo si prinesie kotlík na varenie gulášu, slnečník proti slnku, resp. dažďu, drevo,

–    varí sa zo všetkých druhov mäsa a ingrediencií, ktoré si družstvo prinesie so sebou  (organizátor nezabezpečuje drevo, mäso a ani ingrediencie),

–    stôl a lavicu v sektore družstva zabezpečí organizátor,

–   dva stoly a 4 lavice pred sektor družstva pre sympatizantov zabezpečí organizátor,

–   každé družstvo varí najmenej 5 litrov a najviac 35 litrov gulášu,

–   od 10,00 hod. do 12,00 hod. príprava miesta, ingrediencií,

–   začiatok varenia a samotnej súťaže  12,00 hod.,

–   koniec varenia a odovzdanie vzorky na hodnotenie  16,00 hod.,

–   množstvo vzorky je stanovené na pol litra antikorovej misky,

–   UPOZORNENIE:  Do gulášu nie je možné pridávať prinesené vývary!!!,

–   do sektoru varenia jednotlivých družstiev nesmie vstupovať žiadna iná osoba, okrem rozhodcov,

–   po skončení súťaže si družstvá môžu guláš predať,

–   organizátor si vyhradzuje právo, že po skončení podujatia  každé družstvo uvedie svoj priestor, v ktorom súťažilo, do pôvodného stavu,

–   pred vymedzený priestor varenia si súťažiace mužstvo môže pozvať hudobníkov a vytvárať si počas varenia svoj  spoločenský  program.

H O D N O T E N I E

         Hodnotenie jednotlivých družstiev bude v dvoch rovinách:

Prvá rovina :  (estetika)

Hodnotiaca komisia bude od 10,00 hod. do 16,00 hod. sledovať a hodnotiť tieto ukazovatele :

–  prípravu miesta varenia,

–  prípravu ingrediencií (mäso, zemiaky, cibuľa a pod.),

–  čistotu a hygienu varenia,

–  priebeh varenia,

–  kultúrny program pri varení,

–  znižovať body , ak sa v sektore varenia budú nachádzať cudzie osoby, alebo nebudú dodržané hlavné kritéria varenia.

Druhá rovina : (kvalita)

         Hodnotiaca komisia bude pri odobratí vzoriek od 16,00 hod. hodnotiť samostatne a jednotlivo tieto ukazovatele:

–  celkový vzhľad gulášu, farbu,

–  vôňu,

–  chuť,

–  mäso,

–  zemiaky,

–  zahustenie.

Poznámka:  Pre objektívnosť hodnotenia kvality bude zabezpečené, že hodnotiaca komisia nebude pri hodnotení jednotlivých vzoriek vedieť, ktorého družstva guláš práve hodnotí.

VYHODNOTENIE

      Vyhodnotenie bude prebiehať taktiež v dvoch rovinách.

Rovina estetiky:  celkovo budú vyhlásení prví traja, ktorí dostanú vecné ceny a  víťaz  5O,- EUR.

 Rovina kvality : celkovo budú vyhodnotení všetci účastníci, teda bude stanovené poradie všetkých družstiev. Prví traja dostanú vecné ceny a víťaz bude odmenený čiastkou 1OO,- EUR. Prví traja budú mať právo výberu miesta varenia v druhom ročníku Hrežďovský Guláš fest 2013.

Prihlaska.doc